Kao što se i Kvarner odlikuje bogatstvom krajolika, prirodnih karakteristika i ponude, tako je i njegovu gastronomiju teško jednoznačno opisati.
Primorska kuhinja kao i kuhinja njegovih otoka temelji se na ribi, morskim plodovima, voću i povrću te, dakako, maslinovom ulju. Uz ove zajedničke karakteristike, tu je još i cijeli niz osobitosti pa ćete u svakom kraju uživati i u ponekom lokalnom specijalitetu.
U unutrašnjosti regije, šumovitom Gorskom kotaru, uživat ćete u gljivama, šumskim plodovima te jelima od divljači. Gdje god bili, ne zaboravite kušati i odlična kvarnerska vina te domaće rakije obogaćene aromatičnim travama.
Mnogobrojni restorani, konobe, zdravljaci... vrstom jela i ukupnom uslugom prilagođavaju se željama gostiju te je posve sigurno da ćete – što god poželjeli – pronaći ukusan i zdrav obrok vrijedan dolaska i – povratka.